5 tips voor meer volgers op Instagram


Instagram groeit! Wil jij dit social media platform zakelijk gaan inzetten? Lees dan deze 5 tips. Wil je daarna echt aan de slag? Maak dan een vliegende start tijdens de workshop Instagram voor bedrijven.1. Opvallende content

Plaats interessante, kleurrijke foto's en video's die meteen opvallen. Mensen scrollen tegenwoordig razend snel door hun tijdlijn heen. Jij wil natuurlijk dat jouw post dusdanig opvalt dat mensen stoppen met scrollen! Als bedrijf op Instagram is het belangrijk dat je consequent blijft met filters en content die je deelt op Instagram. Maak jezelf herkenbaar door iets te bedenken wat je op elke post kan toepassen. Let op dat je niet te veel filters over je foto of video gooit; dit kan dan weer nep en niet realistisch overkomen.

2. #Hashtags

Gebruik hashtags die gaan over jouw post, bedrijf en omgeving. Een hashtag is een woord of aaneengeschreven zin waar een hekje (#) aan voorafgaat. Men zoekt vaak op hashtags waar ze geïnteresseerd in zijn. De kracht van een hashtag is om een bericht of mening in één woord kernachtig samen te vatten. Door de juiste hashtags te gebruiken, ontstaan er onderwerpen waarvan alle berichten met diezelfde hashtag te vinden zijn door het zoeken van de betreffende hashtag. Zo zorg je voor meer zichtbaarheid van jouw bedrijf of merk.

3. Betrokken blijven

Zorg dat je regelmatig blijft posten, zodat je volgers betrokken blijven. Plan je posts in via speciale tools en publiceer ze op een gunstig tijdstip. Bijvoorbeeld tijdens lunchpauze of aan het eind van de dag. Dit zijn momenten dat mensen zich vaak vervelen en op hun telefoon zitten. Probeer ook divers te zijn in je posts. Bedenk nieuwe acties, nieuwe invalshoeken en haak in op actuele onderwerpen om met jouw volgers te delen, zodat ze niet verveeld raken.


4. Call to action

Ga interactie aan met je volgers door middel van een 'call to action'. Een ‘call to action’ is een manier om je klanten uit te nodigen om actie te ondernemen. Nodig ze bijvoorbeeld uit om te reageren op vragen als: 'wie neem jij mee op vakantie' of 'welke kleur zou jij kiezen?'

Ook kun je je volgers bijvoorbeeld laten klikken op een link of een artikel laten lezen als je gaat adverteren. In Instagram stories kun je zelfs mensen laten stemmen tijdens een poll.

5. Achter de schermen

Op Instagram ziet alles er altijd perfect uit. Maar geef ook eens een kijkje achter de schermen. Volgers vinden het leuk om échte en herkenbare situaties te zien. Jij komt daardoor meer oprecht en transparant over. Organiseer je een evenement of geef je een training? Laat dan aan je volgers zien hoe de voorbereidingen er aan toe gaan. Dat geeft jouw volgers een betrokken gevoel.Workshop Instagram


Ben jij klaar voor een Insta Boost maar vind je het moeilijk om te bepalen WAT je precies moet gaan delen op Instagram? Doe dan mee aan de workshop Instagram voor bedrijven.


Wat ga je leren?

✔️ De belangrijkste instellingen van jouw Insta Account ✔️ Hoe je content maakt die nieuwe volgers aantrekken ✔️ Waarom hashtags belangrijk zijn voor jouw zichtbaarheid ✔️ Storytelling met Insta Stories, hoe doe je dat?Ik kijk ernaar uit om je te helpen!


#denieuwemarketeerJa, stuur mij nieuwe tips in de mailbox

Trainingslocaties

Curaçao

Chuchubiweg 17, Willemstad

Bonaire

Kaya L.D. Gerharts  15, Kralendijk

Nederland
Singel 351, Amsterdam

Beilerstraat 24, Assen