Tips voor meer websitebezoekers via social media.

Wie herkent dit?

Je hebt een prachtige website maar het aantal websitebezoekers mag wel wat hoger. Je SEO is in orde en misschien adverteer je al met Google Ads. Maar heb je er ook aan gedacht dat je door social media het aantal websitebezoekers kunt verhogen?


"57% van mijn websitebezoekers komt via social media"

Weet jij ook hoeveel dit is voor jouw website is? Je kunt dit gemakkelijk bekijken in Google Analytics. Hoe Google Analytics werkt, leg ik niet uit in deze blog. Wel hoe je meer websitebezoekers aantrekt door je social media kanalen effectief in te zetten. In deze blog geef ik je 4 tips.1. Plaats berichten met een link erin


Plaats in je social media berichten een link naar je website waar geïnteresseerde mensen naartoe kunnen gaan om bijvoorbeeld meer te lezen. Let erop dat je niet naar de homepage van je website vermeld want dan moeten websitebezoekers gaan zoeken. Het is klantvriendelijker om ze direct naar de juiste pagina te leiden met de informatie die ze willen lezen. Zorg dat je het zo makkelijk mogelijk maakt.2. Website vermelden in je socials


Het klinkt logisch maar deze stap wordt vaak vergeten. Heb jij op alle social media pagina's jouw website vermeld staan? Check het eens.


Op Facebook kun je dit vermelden bij het tabblad Info. Maar ook in My story / Mijn verhaal. Wist je dat de blauwe knop bovenaan de Facebook bedrijfspagina ook kan leiden naar een pagina op jouw website?Op Instagram kun je de website URL vermelden in de biografie. Klik op profiel bewerken om deze toe te voegen. Het nadeel in Instagram is dat je geen klikbare URL kunt vermelden in je Instagram posts. Veel mensen zetten in de omschrijving "Link in bio". Hiermee bedoelen we dat de juiste URL in de Instagram bio vermeld staan. Soms is dit vervelend, omdat je dan regelmatig de URL moet aanpassen in de bio. Stel dat je bijvoorbeeld wekelijks een blog plaats die je wilt delen op social media. Het zou dan mooi zijn als je meerdere links kunt plaatsen. Dat kan! Meer weten? Lees de blog over meerdere linkjes op Instagram.Ben je actief op LinkedIn met een persoonlijk profiel? Dan kun je daar ook op verschillende plekken je website vermelden. Bijvoorbeeld bij je contactgegevens. Maar zeg eens eerlijk. Heb jij daar wel eens op geklikt bij iemand anders? Vaak is dat teveel moeite. Gelukkig biedt LinkedIn ook de mogelijkheid om je website te vermelden onderaan je samenvatting of onder je werkervaring. Super handig!
3. Blogs schrijven en delen op social media

Jij hebt zoveel waardevolle content te delen en het zou zonde zijn om dit alleen in een social media bericht te plaatsen. Er zijn ontzettend veel redenen waarom je zou moeten gaan bloggen. Daarover vertel ik binnenkort meer in een ander artikel. Maar als je een nieuwe blog hebt geschreven, deel dit dan ook op social media! Dit is een goede manier om waardevolle leads te genereren. Het aantal websitebezoekers zal gegarandeerd stijgen. Toch gaan deze mensen niet direct kopen via jouw website, een offerte aanvragen of een boeking doen. Dit komt op een later moment. En dat is direct het bruggetje naar de 4e tip.4. Effectief adverteren

Door te adverteren op social media kun je mensen bereiken die jou nog niet kennen. Heel handig en effectief. Ga niet te snel in de verkoop modus. Geef potentiële klanten de tijd om jou eerst te leren kennen. Richt je ten eerste op het opbouwen van vertrouwen. Deel leuke of waardevolle content met als doel betrokkenheid (likes, reacties etc) te verhogen. Ook kun je adverteren met blogs om websitebezoekers te genereren.


Vervolgens kun je de mensen die aangetoond hebben interesse te hebben, zoals websitebezoekers en de mensen die al eens hebben gereageerd op jouw social media bericht(en), opnieuw benaderen met nieuwe advertenties. Zo spreek je alleen de mensen aan die ook echt op jouw product of dienst zitten te wachten.


Ga dus aan de slag met een advertentie strategie zodat je niet het gevoel krijgt dat je met hagel aan het schieten bent. Het voordeel van effectief adverteren is dat je minder geld uitgeeft en veel gerichter jouw potentiële klant helpt bij de zoektocht naar de oplossing van zijn probleem 👉🏼 jouw product of dienst.
Training: Leer effectief adverteren op social media

Wil je meer leren over hoe je advertenties kunt inzetten om potentiële klanten te bereiken en aan je te binden? Doe dan mee aan de groepstraining Adverteren op Facebook en Instagram.


Na deze training weet je hoe je social media advertenties effectief inzet. Via Ads Manager kun je namelijk precies je potentiële klanten bereiken die jij wilt benaderen: bijvoorbeeld mensen die interesses hebben in jouw product of dienst, mensen die je website onlangs hebben bezocht, of ‘lookalikes’ van je huidige klanten. Tijdens de training leer je hoe je jouw ideale klant benaderd. En hoe je effectieve advertenties maakt, waarmee je je advertentiebudget maximaal benut. Ik kijk ernaar uit om je te helpen!#denieuwemarketeerJa, stuur mij nieuwe tips in de mailbox

Trainingslocaties

Curaçao

Chuchubiweg 17, Willemstad

Bonaire

Kaya L.D. Gerharts  15, Kralendijk

Nederland
Singel 351, Amsterdam

Beilerstraat 24, Assen